www.ncez.pl
NCEŻ CENTRUM DIETETYCZNE ONLINE NARODOWEGO CENTRUM EDUKACJI ŻYWIENIOWEJ
  • Facebook Youtube
  • AA
  • Kontrast
  • Narzędzia dietetyczne
    • Etykietowe abecadło
    • Oblicz swoje BMI
    • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
    • Słowniczek - pojęcia podstawowe
    • Słowniczek kobiety w ciąży
    • Słowniczek substancji dodatkowych
    • Quizy
    • Przepisy
    • Do pobrania
  • More
    • Strona główna
    • Aktualności
    • O nas
    • Dla mediów
    • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
    • Polecane książki
    • Media o nas
    • Do pobrania
    • Pytania i odpowiedzi
    • Narzędzia dietetyczne
    • Kontakt
    • Przepisy
    • Polityka prywatności
Search button
Dział
  • ABC Żywienia
  • Zdrowe odchudzanie
  • Aktywność fizyczna
  • Ciąża i macierzyństwo
  • Dzieci i młodzież
  • Seniorzy
  • Choroba a dieta
  • Żywienie w placówkach edukacyjnych
  • Informacje dla producentów żywności

Tag: wapń Powrót

Suplementy nie zastąpią zróżnicowanej diety

Suplementy nie zastąpią zróżnicowanej diety

prof. dr hab. Hanna Kunachowicz
Dlaczego dostarczanie składników odżywczych wraz z dietą jest bezpieczniejsze niż suplementacja – pisze nasz ekspert, prof. dr hab. Hanna Kunachowicz z Instytutu Żywności i Żywienia.
Co warto wiedzieć o wapniu?

Co warto wiedzieć o wapniu?

mgr inż. Edyta Pietraś dr Anna Wojtasik
Wapń (Ca) jest głównym składnikiem mineralnym w organizmie człowieka. Około 99% wapnia znajduje się w kościach i zębach, których jest podstawowym materiałem budulcowym. Pozostała ilość tego pierwiastka zawarta jest w tkankach ...
Czym skorupka za młodu...

Czym skorupka za młodu...

mgr inż. Zofia Chwojnowska
Jogurty, kefiry, sery białe i żółte, ryby morskie czy rośliny strączkowe jedzone w odpowiednich ilościach, w dwóch pierwszych dekadach życia, to zdrowe kości na starość. Przypuszcza się, że rozwój osteoporozy jest ...
Nadciśnienie - więcej wapnia!

Nadciśnienie - więcej wapnia!

mgr inż. Małgorzata Mękus
Nabiał to główne źródło wapnia, który nie tylko sprzyja obniżeniu ciśnienia, lecz także warunkuje prawidłową czynność serca. Zwykle, jeśli mówimy o wapniu, kojarzymy go z mlekiem.. Słusznie. Jest jednak wiele innych ...
         http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/narodowy-program-zdrowia/ http://www.mz.gov.pl/
http://www.programszwajcarski.gov.pl/

„Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, finansowane przez Ministra Zdrowia.”

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej utworzono ze środków finansowych projektu “Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej oraz Ministerstwo Zdrowia.

  • Aktualności
  • Pytanie do eksperta
  • Media o nas
  • Polityka prywatności
  • Oblicz swoje BMI
  • Słowniczek - pojęcia podstawowe
  • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
  • Mapa strony
  • Polecane książki
  • Do pobrania
  • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
  • Pytania i odpowiedzi
  • Kontakt
  • Dla mediów
  • O nas
NCEŻ
Newsletter NCEŻ
Kontakt

 

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH


kontakt@ncez.pl


www.ncez.pl
 

 

Centrum Dietetyczne Online NCEŻ 
- bezpłatna profesjonalna pomoc dietetyka


Rejestracja pacjentów
www.poradnia.ncez.pl



poradnia@ncez.pl

 

Facebook Youtube
Niepodlegla logo
Zachowaj równowagę
Zachowaj równowagę
Copyright © 2021 Instytut Żywności i Żywienia     Projekt: Rytm Interactive

Newsletter NCEZ.pl

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące żywności i żywienia jako pierwszy.

Zamów newsletter już teraz!

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. Akceptuję