Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Sałatka z arbuza i fety
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety



Kaloryczność 1 porcji: 166 kcal

  • Białko: 4,3 g
  • Tłuszcz: 10,5 g
  • Węglowodany: 13,5 g

Składniki (2 porcje):

  • 2 kawałki arbuz
  • 1⁄2 ogórka
  • 1 garść świeżej mięty
  • 3 plastry chudego sera feta
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:           

1. Arbuza pokroić w kostkę.

2. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę.

3. Ser feta pokroić w kostkę.

4. Listki mięty umyć.

5. Wycisnąć sok z cytryny i połączyć z oliwą z oliwek.

6. Wszystkie składniki dodać do miski i polać dressingiem.

7. Całość doprawić solą i pieprzem.

 

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje