Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | Pasta kanapkowa twarogowo-pomidorowa
Wyszukiwarka
Home 9 Przepisy 9 Pasty kanapkowe 9 Pasta kanapkowa twarogowo-pomidorowa

Pasta kanapkowa twarogowo-pomidorowa



Kaloryczność 1 porcji: 83 kcal

  • Białko: 10 g
  • Tłuszcz: 3 g
  • Węglowodany: 6 g

Składniki (6 porcji):

  • 250 g twarogu chudego
  • 5 suszonych pomidorów w oleju (odsączonych)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii (lub 1 garść świeżej)
  • ½ łyżeczki suszonego czosnku (lub 1 ząbek świeżego)
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia/miski i zblendować na gładką masę (twaróg można wcześniej podzielić na mniejsze kawałki).

Autor: Beata Bondyra-Wiśniewska

Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Inne propozycje na zdrowe i pyszne śniadania i kolacje