Polecane książki Powrót
O Wydawnictwie
Wydawnictwo Instytutu Żywności i Żywienia istnieje od 1973 r. Zajmuje się profesjonalnym wydaniem publikacji naukowych, edukacyjnych, materiałów konferencyjnych oraz okazjonalnych.
Autorami prac są zarówno pracownicy naukowi naszej placówki, jak i innych ośrodków w kraju i za granicą. Publikacje swoją tematyką obejmują zagadnienia interdyscyplinarne.
Autorami prac są zarówno pracownicy naukowi naszej placówki, jak i innych ośrodków w kraju i za granicą. Publikacje swoją tematyką obejmują zagadnienia interdyscyplinarne.
Wydawane jest także czasopismo naukowe "Żywienie Człowieka i Metabolizm".
Działalność edytorska jest możliwa dzięki doświadczonym pracownikom redakcji i sprawdzonym współpracownikom.
W 2011 r. Wydawnictwo otrzymało na Targach Ksiażki Akademickiej wyróżnienie za "Praktyczny podręcznik dietetyki" (red. nauk.: prof. dr hab. med. Mirosław Jarosz). Jury doceniło wartość merytotyczną i edytorską tej publikacji.
O poziomie merytorycznym i edytorskim publikacji wydawanych przez Wydawnictwo IŻŻ świadczyć może stała współpraca z Ministerstwem Zdrowia, Wydawnictwem Lekarskim PZWL (własna seria wydawnicza) oraz upowszechnianie prac na arenie międzynarodowej w gronie ekspertów ds. żywności, żywienia oraz medycyny.
Aby dowiedzieć się jak zdobyć książki, napisz do nas na adres: wydawnictwa@ncez.pl
Wydawnictwa

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2
Autorzy Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo Medyk Sp. z o.o.
Rok wydania 2010

Dieta bezglutenowa Co wybrać?
Redaktor naukowy Hanna Kunachowicz
Wydawnictwo Lek. PZWL

Liczmy wapń w diecie
Autorzy Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Anna Wojtasik, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Wydawnictwo Lek. PZWL

Liczmy kalorie
Autorzy Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Wydawnictwo Lek. PZWL