www.ncez.pl
NCEŻ CENTRUM DIETETYCZNE ONLINE NARODOWEGO CENTRUM EDUKACJI ŻYWIENIOWEJ
  • Facebook Youtube
  • AA
  • Kontrast
  • Narzędzia dietetyczne
    • Etykietowe abecadło
    • Oblicz swoje BMI
    • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
    • Słowniczek - pojęcia podstawowe
    • Słowniczek kobiety w ciąży
    • Słowniczek substancji dodatkowych
    • Quizy
    • Przepisy
    • Do pobrania
  • More
    • Strona główna
    • Aktualności
    • O nas
    • Dla mediów
    • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
    • Polecane książki
    • Media o nas
    • Do pobrania
    • Pytania i odpowiedzi
    • Narzędzia dietetyczne
    • Kontakt
    • Przepisy
    • Polityka prywatności
Search button
Dział
  • ABC Żywienia
  • Zdrowe odchudzanie
  • Aktywność fizyczna
  • Ciąża i macierzyństwo
  • Dzieci i młodzież
  • Seniorzy
  • Choroba a dieta
  • Żywienie w placówkach edukacyjnych
  • Informacje dla producentów żywności

Nasi eksperci Powrót

Urbańska

mgr Sylwia Urbańska

Specjalista inżynieryjno-techniczny w Pracowni Mikrobiologii Instytutu Żywności i Żywienia.

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku biologia mikroorganizmów.

Artykuły autorstwa eksperta:

Pokarm przyjazny dla jelit - pod względem równowagi mikrobiologicznej

Pokarm przyjazny dla jelit - pod względem równowagi mikrobiologicznej

mgr Sylwia Urbańska dr Dorota Korsak
Rośnie wśród nas świadomość na temat zdrowego odżywiania. To dzięki zespołowi mikroorganizmów, głównie bakteriom zasiedlającym jelito (mikrobiota jelitowa), możliwe jest prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. Do ...
Najczęstsze przyczyny zatruć pokarmowych

Najczęstsze przyczyny zatruć pokarmowych

mgr Sylwia Urbańska
Najczęstszym powodem zatruć pokarmowych są produkty spożywcze, w których znajdują się bakterie lub ich toksyny, a także wirusy i pasożyty. Ignorowanie wymogów dotyczących higieny przez producentów żywności, nieprawidłowe ...
Zatrucia wywołane spożyciem toksyn bakteryjnych

Zatrucia wywołane spożyciem toksyn bakteryjnych

mgr Sylwia Urbańska
Przyczyn psucia się żywności może być wiele, najczęściej jednak spowodowane jest to rozwojem bakterii. Zatrucie pokarmowe nie zawsze wywołują żywe bakterie. Bardzo niebezpieczne są egzotoksyny bakteryjne, czyli silnie toksyczne ...
         http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/narodowy-program-zdrowia/ http://www.mz.gov.pl/
http://www.programszwajcarski.gov.pl/

„Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, finansowane przez Ministra Zdrowia.”

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej utworzono ze środków finansowych projektu “Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej oraz Ministerstwo Zdrowia.

  • Aktualności
  • Pytanie do eksperta
  • Media o nas
  • Polityka prywatności
  • Oblicz swoje BMI
  • Słowniczek - pojęcia podstawowe
  • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
  • Mapa strony
  • Polecane książki
  • Do pobrania
  • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
  • Pytania i odpowiedzi
  • Kontakt
  • Dla mediów
  • O nas
NCEŻ
Newsletter NCEŻ
Kontakt

 

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH


kontakt@ncez.pl


www.ncez.pl
 

 

Centrum Dietetyczne Online NCEŻ 
- bezpłatna profesjonalna pomoc dietetyka


Rejestracja pacjentów
www.poradnia.ncez.pl



poradnia@ncez.pl

 

Facebook Youtube
Niepodlegla logo
Zachowaj równowagę
Zachowaj równowagę
Copyright © 2021 Instytut Żywności i Żywienia     Projekt: Rytm Interactive

Newsletter NCEZ.pl

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące żywności i żywienia jako pierwszy.

Zamów newsletter już teraz!

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. Akceptuję