www.ncez.pl
NCEŻ CENTRUM DIETETYCZNE ONLINE NARODOWEGO CENTRUM EDUKACJI ŻYWIENIOWEJ
  • Facebook Youtube
  • AA
  • Kontrast
  • Narzędzia dietetyczne
    • Etykietowe abecadło
    • Oblicz swoje BMI
    • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
    • Słowniczek - pojęcia podstawowe
    • Słowniczek kobiety w ciąży
    • Słowniczek substancji dodatkowych
    • Quizy
    • Przepisy
    • Do pobrania
  • More
    • Strona główna
    • Aktualności
    • O nas
    • Dla mediów
    • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
    • Polecane książki
    • Media o nas
    • Do pobrania
    • Pytania i odpowiedzi
    • Narzędzia dietetyczne
    • Kontakt
    • Przepisy
    • Polityka prywatności
Search button
Dział
  • ABC Żywienia
  • Zdrowe odchudzanie
  • Aktywność fizyczna
  • Ciąża i macierzyństwo
  • Dzieci i młodzież
  • Seniorzy
  • Choroba a dieta
  • Żywienie w placówkach edukacyjnych
  • Informacje dla producentów żywności

Nasi eksperci Powrót

Grodowska

lek. med. Anna Grodowska

Artykuły autorstwa eksperta:

Metody oceny insulinooporności

Metody oceny insulinooporności

lek. med. Anna Grodowska
Insulinooporność (IR – insulin resistance) można oceniać przy użyciu metod bezpośrednich lub pośrednich. Bezpośrednie – wymagają podawania pacjentowi insuliny w celu sprawdzenia reakcji organizmu. Metody pośrednie ...
Dieta w ostrej biegunce - nawodnienie to priorytet

Dieta w ostrej biegunce - nawodnienie to priorytet

lek. med. Anna Grodowska
Biegunkę u osób dorosłych rozpoznajemy wtedy, gdy chory oddaje płynne lub półpłynne stolce o zwiększonej objętości (ponad 200 g na dobę) i ze zwiększoną częstotliwością (więcej niż 3 razy na dobę). Biegunkę, w ...
         http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/narodowy-program-zdrowia/ http://www.mz.gov.pl/
http://www.programszwajcarski.gov.pl/

„Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, finansowane przez Ministra Zdrowia.”

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej utworzono ze środków finansowych projektu “Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej oraz Ministerstwo Zdrowia.

  • Aktualności
  • Pytanie do eksperta
  • Media o nas
  • Polityka prywatności
  • Oblicz swoje BMI
  • Słowniczek - pojęcia podstawowe
  • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
  • Mapa strony
  • Polecane książki
  • Do pobrania
  • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
  • Pytania i odpowiedzi
  • Kontakt
  • Dla mediów
  • O nas
NCEŻ
Newsletter NCEŻ
Kontakt

 

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH


kontakt@ncez.pl


www.ncez.pl
 

 

Centrum Dietetyczne Online NCEŻ 
- bezpłatna profesjonalna pomoc dietetyka


Rejestracja pacjentów
www.poradnia.ncez.pl



poradnia@ncez.pl

 

Facebook Youtube
Niepodlegla logo
Zachowaj równowagę
Zachowaj równowagę
Copyright © 2021 Instytut Żywności i Żywienia     Projekt: Rytm Interactive

Newsletter NCEZ.pl

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące żywności i żywienia jako pierwszy.

Zamów newsletter już teraz!

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. Akceptuję