www.ncez.pl
NCEŻ CENTRUM DIETETYCZNE ONLINE NARODOWEGO CENTRUM EDUKACJI ŻYWIENIOWEJ
  • Facebook Youtube
  • AA
  • Kontrast
  • Narzędzia dietetyczne
    • Etykietowe abecadło
    • Oblicz swoje BMI
    • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
    • Słowniczek - pojęcia podstawowe
    • Słowniczek kobiety w ciąży
    • Słowniczek substancji dodatkowych
    • Quizy
    • Przepisy
    • Do pobrania
  • More
    • Strona główna
    • Aktualności
    • O nas
    • Dla mediów
    • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
    • Polecane książki
    • Media o nas
    • Do pobrania
    • Pytania i odpowiedzi
    • Narzędzia dietetyczne
    • Kontakt
    • Przepisy
    • Polityka prywatności
Search button
Dział
  • ABC Żywienia
  • Zdrowe odchudzanie
  • Aktywność fizyczna
  • Ciąża i macierzyństwo
  • Dzieci i młodzież
  • Seniorzy
  • Choroba a dieta
  • Żywienie w placówkach edukacyjnych
  • Informacje dla producentów żywności

Nasi eksperci Powrót

dr n. med. Izabela Grabowska

Artykuły autorstwa eksperta:

Jod w diecie – jak uniknąć niedoboru?

Jod w diecie – jak uniknąć niedoboru?

dr n. med. Izabela Grabowska
Jod to istotny pierwiastek dla zdrowia. W Polsce jesteśmy szczególnie narażeni na jego niedobory, stąd obligatoryjne jodowanie soli. Gdzie jeszcze znaleźć ten cenny pierwiastek?
Czy sportowcy mogą solić więcej?

Czy sportowcy mogą solić więcej?

dr n. med. Izabela Grabowska
Jeśli jesteś wyczynowym sportowcem lub amatorem uprawiającym rekreacyjnie sport na wysokim poziomie, to nie musisz stosować się do zaleceń dotyczących ograniczania soli w diecie, jakich powinna przestrzegać reszta populacji.
Czy sportowcy mogą solić więcej?

Czy sportowcy mogą solić więcej?

dr n. med. Izabela Grabowska
Jeśli jesteś wyczynowym sportowcem lub amatorem uprawiającym rekreacyjnie sport na wysokim poziomie, to nie musisz stosować się do zaleceń dotyczących ograniczania soli w diecie, jakich powinna przestrzegać reszta populacji.
         http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/narodowy-program-zdrowia/ http://www.mz.gov.pl/
http://www.programszwajcarski.gov.pl/

„Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020, finansowane przez Ministra Zdrowia.”

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej utworzono ze środków finansowych projektu “Zapobieganie nadwadze i otyłości oraz chorobom przewlekłym poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej" współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej oraz Ministerstwo Zdrowia.

  • Aktualności
  • Pytanie do eksperta
  • Media o nas
  • Polityka prywatności
  • Oblicz swoje BMI
  • Słowniczek - pojęcia podstawowe
  • Kalkulator wartości odżywczej produktów i potraw
  • Mapa strony
  • Polecane książki
  • Do pobrania
  • Nauka zrozumiała dla ciebie - wywiady z ekspertami
  • Pytania i odpowiedzi
  • Kontakt
  • Dla mediów
  • O nas
NCEŻ
Newsletter NCEŻ
Kontakt

 

Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH


kontakt@ncez.pl


www.ncez.pl
 

 

Centrum Dietetyczne Online NCEŻ 
- bezpłatna profesjonalna pomoc dietetyka


Rejestracja pacjentów
www.poradnia.ncez.pl



poradnia@ncez.pl

 

Facebook Youtube
Niepodlegla logo
Zachowaj równowagę
Zachowaj równowagę
Copyright © 2021 Instytut Żywności i Żywienia     Projekt: Rytm Interactive

Newsletter NCEZ.pl

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące żywności i żywienia jako pierwszy.

Zamów newsletter już teraz!

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki. Akceptuję