Nasi eksperci Powrót

Kopczyńska

mgr inż. Klaudia Kopczyńska

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności (specjalizacja: jakość i bezpieczeństwo żywności). Obecnie członek zespołu ds. żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży IŻŻ oraz studentka studiów doktoranckich w Zakładzie Żywności Ekologicznej SGGW.

W zakresie zainteresowań naukowych znajdują się metody edukacji żywieniowej, produkcja żywności kierowanej do dzieci i młodzieży oraz wpływ systemu produkcji surowców spożywczych na zawartość związków bioaktywnych, możliwość wykorzystania w przetwórstwie oraz w ochronie zdrowia drogą modyfikacji sposobu żywienia.

Autorka i współautorka materiałów edukacyjnych dla szkół i rodziców, prowadząca warsztaty żywieniowe dla uczniów i rodziców. Współautorka publikacji naukowych i popularnonaukowych dotyczących właściwości odżywczych i przetwórczych surowców roślinnych.