Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | mgr inż. Barbara Wojda
Wyszukiwarka
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej | mgr inż. Barbara Wojda

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW oraz Studium Europejskiego Uniwersytetu Warszawskiego – Integracja Europejska. Audytor wewnętrzny systemów zarządzania jakością HACCP i ISO 9001-2000. Specjalista ds. żywienia, dietetyk w Zakładzie Żywienia i Wartości Odżywczej Żywności NIZP-PZH, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Współliderka projektu „Zachowaj równowagę” dotyczącego zwalczania nadwagi i otyłości w Polsce realizowanego w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy.

Specjalistka z zakresu wdrażania i oceny systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego.

Współautorka publikacji naukowych dotyczących pobrania substancji dodatkowych z dietą oraz zdrowego żywienia, w tym diet kobiet w ciąży. Autorka publikacji popularnonaukowych i wielu artykułów z dziedziny dietetyki oraz wypowiedzi eksperckich w mediach. <p> Zajmuje się poradnictwem dietetycznym dzieci, młodzieży i osób dorosłych oraz działalnością edukacyjną promującą prawidłowe nawyki żywieniowe i zdrowy styl życia w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP-PZH.