Aktualności Powrót

Zdrowa w każdym wieku
30.06.2017

Zdrowa w każdym wieku

26 czerwca wraz z ukazaniem się z dziennikiem Rzeczpospolita publikacji realizowanej przez grupę mediową Mediaplanet „Zdrowie Kobiety” ruszyła strona internetowa projektu poruszająca   tematy związane zarówno z ...
Przed wakacjami – co warto wiedzieć?
23.06.2017

Przed wakacjami – co warto wiedzieć?

Lato to czas urlopów, odpoczynku, ale i wakacyjnych szaleństw. Zanim jednak damy się im ponieść, przeczytajmy odpowiedzi na 4 ważne pytania dotyczące spożywanych posiłków i płynów oraz aktywności fizycznej w czasie wakacji.
Kobietom na zdrowie
30.06.2017

Kobietom na zdrowie

26 czerwca wraz z dziennikiem Rzeczpospolita ukazał się już po raz 11. projekt realizowany przez grupę mediową Mediaplanet „Zdrowie Kobiety”. Swoją fachową wiedzą podzieliły się w nim ekspertki Instytutu Żywności i ...
Szkolenie dla pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
14.06.2017

Szkolenie dla pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej

8 czerwca 2017 roku odbyło się w Instytucie Żywności i Żywienia szkolenie dotyczące kwasów tłuszczowych ze szczególnym uwzględnieniem izomerów trans kwasów tłuszczowych oraz kwasu erukowego w świetle badań monitoringowych ...
Jak zwiększyć spożycie owoców i warzyw?
12.06.2017

Jak zwiększyć spożycie owoców i warzyw?

Ponad 80 przedstawicieli branży przetwórstwa owocowo-warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napojów wzięło udział w specjalnej konferencji szkoleniowej Instytutu Żywności i Żywienia zorganizowanej w ramach Narodowego Programu ...
Zdążyć przed rakiem
08.06.2017

Zdążyć przed rakiem

Zdrowe odżywianie, zmniejszenie otyłości, aktywność fizyczna, eliminacja szkodliwych czynników wpływających na nasze zdrowie, profilaktyka i edukacja – połączenie tych wyzwań jest szansą na wygraną walkę z rakiem. 30 ...
IŻŻ dla branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej
07.06.2017

IŻŻ dla branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej

Blisko 80 przedstawicieli branży mięsnej, rybnej i mleczarskiej wzięło udział w specjalnej konferencji szkoleniowej Instytutu Żywności i Żywienia zorganizowanej w ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020. Konferencja ...
Nadmiar cukru niebezpieczny dla zdrowia
06.06.2017

Nadmiar cukru niebezpieczny dla zdrowia

Nadmierne spożycie cukrów prostych dodanych, które w ostatnich latach bardzo wzrosło może być zagrożeniem dla naszego zdrowia. Największym ich źródłem są napoje gazowane i energetyzujące.
Patriota czyta etykiety
01.06.2017

Patriota czyta etykiety

Już po raz dziesiąty w Hotelu Double Tree by Hilton Warsaw odbył się Kongres Rynku FMCG (z ang. Fast Moving Consumer Goods), czyli branży produktów szybko rotujących, a dokładniej dóbr szybko zbywalnych, kupowanych regularnie w ...
Zdrowy styl życia pacjentów z łuszczycowym zapaleniem stawów - ŁZS - wykłady i warsztaty
31.05.2017

Zdrowy styl życia pacjentów z łuszczycowym zapaleniem stawów - ŁZS - wykłady i warsztaty

Instytut Żywności i Żywienia oraz UNIA Stowarzyszeń CHORYCH na ŁUSZCZYCĘ i ŁZS serdecznie zapraszają na wykład pt. "Dieta w łuszczycy i ŁZS" i na warsztaty tworzenia jadłospisu dla osób dotkniętych ...