Aktualności Powrót

28.03.2019
Błędy żywieniowe dzieci i młodzieży

28.03.2019
Reformulacja składu produktów spożywczych

28.03.2019
Dodatkowe podatki na produkty spożywcze o wysokiej zawartości soli, tłuszczu i cukru

28.02.2019
Usuń sól z jadłospisu!
Nadmiar soli w diecie podnosi ciśnienie krwi oraz zwiększa ryzyko udaru mózgu, zawału i chorób serca – przypomina Instytut Żywności i Żywienia oraz organizatorzy kampanii World Action on Salt and Health (WASH) w ramach ...

22.02.2019
NCEŻ zaprasza do swojego stoiska na targach WorldFood Poland
Targi WorldFood Poland to najważniejsze targi w Polsce poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Oferują możliwość spotkania przedstawicieli polskiego sektora ...

29.01.2019
IV Narodowy Kongres Żywieniowy - „Otyłość, anoreksja, bulimia – dlaczego wciąż przegrywamy?”
Zjawisko otyłości oraz zaburzeń odżywiania Polaków, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci i młodzieży to główny temat IV Narodowego Kongresu Żywieniowego, zorganizowanego na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie przez Instytut ...

29.01.2019
Polacy zrobili pierwszy krok do zdrowia
Za dietetykami Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia dwa miesiące intensywnych działań, mających na celu edukowanie Polaków na temat zasad prawidłowego żywienia i aktywności fizycznej. W tym ...

08.01.2019
IV Narodowy Kongres Żywieniowy
Doroczny kongres, organizowany przez Instytut Żywności i Żywienia już na stałe wpisał się w kalendarium najważniejszych krajowych wydarzeń związanych z propagowaniem zdrowego odżywiania. Jego IV edycja odbędzie się w dniach ...

07.11.2018
Dietetycy ruszają w Polskę: bezpłatne porady w jesienne weekendy
W 10 miastach Polski – od Iławy po Świdnik – organizujemy imprezy promujące zdrowe odżywianie pod hasłem: „Pikniki edukacyjne NCEŻ”.

28.11.2018
NCEŻ zawita do Poznania
W dniach od 30 listopada do 2 grudnia 2018 r. Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej będzie gościć ze swoim stoiskiem podczas Narodowej Wystawy Rolniczej.