Aktualności Powrót

Korzyści zdrowotne ze stosowania norm żywienia
28.03.2019

Korzyści zdrowotne ze stosowania norm żywienia

Wymagania dla żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w przedszkolach i szkołach
28.03.2019

Wymagania dla żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w przedszkolach i szkołach

Błędy żywieniowe dzieci i młodzieży
28.03.2019

Błędy żywieniowe dzieci i młodzieży

Reformulacja składu produktów spożywczych
28.03.2019

Reformulacja składu produktów spożywczych

Dodatkowe podatki na produkty spożywcze o wysokiej zawartości soli, tłuszczu i cukru
28.03.2019

Dodatkowe podatki na produkty spożywcze o wysokiej zawartości soli, tłuszczu i cukru

Usuń sól z jadłospisu!
28.02.2019

Usuń sól z jadłospisu!

Nadmiar soli w diecie podnosi ciśnienie krwi oraz zwiększa ryzyko udaru mózgu, zawału i chorób serca – przypomina Instytut Żywności i Żywienia oraz organizatorzy kampanii World Action on Salt and Health (WASH) w ramach ...
NCEŻ zaprasza do swojego stoiska na targach WorldFood Poland
22.02.2019

NCEŻ zaprasza do swojego stoiska na targach WorldFood Poland

Targi WorldFood Poland to najważniejsze targi w Polsce poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Oferują możliwość spotkania przedstawicieli polskiego sektora ...
IV Narodowy Kongres Żywieniowy - „Otyłość, anoreksja, bulimia – dlaczego wciąż przegrywamy?”
29.01.2019

IV Narodowy Kongres Żywieniowy - „Otyłość, anoreksja, bulimia – dlaczego wciąż przegrywamy?”

Zjawisko otyłości oraz zaburzeń odżywiania Polaków, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci i młodzieży to główny temat IV Narodowego Kongresu Żywieniowego, zorganizowanego na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie przez Instytut ...
Polacy zrobili pierwszy krok do zdrowia
29.01.2019

Polacy zrobili pierwszy krok do zdrowia

Za dietetykami Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia dwa miesiące intensywnych działań, mających na celu edukowanie Polaków na temat zasad prawidłowego żywienia i aktywności fizycznej. W tym ...
IV Narodowy Kongres Żywieniowy
08.01.2019

IV Narodowy Kongres Żywieniowy

Doroczny kongres, organizowany przez Instytut Żywności i Żywienia już na stałe wpisał się w kalendarium najważniejszych krajowych wydarzeń związanych z propagowaniem zdrowego odżywiania. Jego IV edycja odbędzie się w dniach ...