Aktualności Powrót

Kontynuacja Szwajcarsko Polskiego Programu Współpracy „Zachowaj Równowagę”
02.01.2018

Kontynuacja Szwajcarsko Polskiego Programu Współpracy „Zachowaj Równowagę”

12 tygodniowy program redukcji masy ciała realizowany w latach 2012-2016 w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy „Zachowaj Równowagę” w placówkach medycznych w całej Polsce, doczekał się godnej kontynuacji.
Znowelizowane Normy żywienia 2017
21.12.2017

Znowelizowane Normy żywienia 2017

Eksperci Instytutu Żywności i Żywienia znowelizowali normy żywienia dla populacji polskiej. Zachęcamy do zapoznania się z tą publikacją i sprawdzenia, jakie jest, według najnowszej wiedzy, zapotrzebowanie na energię i składniki ...
Naukowcy i producenci żywności wspólnie przeciwko epidemii otyłości
05.12.2017

Naukowcy i producenci żywności wspólnie przeciwko epidemii otyłości

5 grudnia 2017 r. w Instytucie Żywności i Żywienia podczas konferencji prasowej podpisano list intencyjny dotyczący współpracy w zakresie optymalizacji produktów żywnościowych.
Zdrowice – aplikacja dla dzieci
01.12.2017

Zdrowice – aplikacja dla dzieci

20 dziennikarzy, przedstawicieli 18 redakcji, uczestniczyło 1 grudnia w konferencji prasowej w Instytucie Żywności i Żywienia (IŻŻ) zorganizowanej w ramach Narodowego Programu Zdrowia z okazji premiery bezpłatnej aplikacji dla ...
Dietetyk blisko pacjenta
24.11.2017

Dietetyk blisko pacjenta

Dziennikarze z ponad 20 redakcji przybyli 24 listopada do Instytutu Żywności i Żywienia na konferencję prasową dotyczącą planowanego uruchomienia przez Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej IŻŻ Centrum Dietetycznego Online. To ...
Co nowego w żywieniu w cukrzycy? Relacja z konferencji PTD
24.10.2017

Co nowego w żywieniu w cukrzycy? Relacja z konferencji PTD

Kolejna konferencja z cyklu „Standardy leczenia dietetycznego” zorganizowana przez Polskie Towarzystwo Dietetyki poświęcona tym razem profilaktyce i dietoterapii cukrzycy odbyła się 7 października 2017 roku w Warszawie.
Dzielimy się wiedzą z producentami żywności
13.10.2017

Dzielimy się wiedzą z producentami żywności

Prawie 90 przedstawicieli branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej wzięło udział 12 października 2017 r. w konferencji szkoleniowej Instytutu Żywności i Żywienia prezentującej najnowsze zalecenia i kierunki ...
Na ratunek sercom Polaków
29.09.2017

Na ratunek sercom Polaków

W związku z obchodami Światowego Dnia Serca Instytut Żywności i Żywienia został partnerem merytorycznym społecznego programu edukacyjnego „Kochaj sercem”. Program ma na celu zwrócić uwagę na problem chorób krążenia ...
Konferencja prasowa „Zdrowie kobiet w ciąży – jak pomaga Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej”
27.09.2017

Konferencja prasowa „Zdrowie kobiet w ciąży – jak pomaga Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej”

Jakie ryzyko wiążę się z stosowaniem diety wegańskiej lub wegetariańskiej w czasie ciąży? Czy kobiety w ciąży powinny stosować suplementy diety? Co jeść i jak dużo, by zbytnio nie przytyć i nie zaszkodzić dziecku? Na te i ...
Rozpoczyna się kampania „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”
27.09.2017

Rozpoczyna się kampania „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”

27 września rozpoczyna się kampania edukacyjna Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia skierowana do kobiet w ciąży - „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”.