Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla dla producentów żywności

Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do producentów żywności "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa" która odbędzie się 2.12.2019 r. w godz. 10:00 - 16:00 w Instytucie Żywności i Żywienia w  Warszawie.

1. Żywność jako źródło składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

2.Rola i znaczenie różnych grup produktów spożywczych w prawidłowym żywieniu (normy, Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej, błędy żywieniowe).

3. Znaczenie reformulacji składu żywności w zmniejszaniu spożycia cukru, tłuszczu, soli (uzasadnienie czy konieczność, wytyczne WHO, UE).

4. Interpretacja kryteriów żywieniowych dla produktów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży.

5. Informacja o wartości odżywczej żywności na etykietach produktów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem informacji o zawartości cukru, tłuszczu i soli.

6. Informacje na etykiecie produktów istotne z punktu bezpieczeństwa żywności.

7. Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne.


Rejestracja udziału w konferencji poprzez formularz elektroniczny KLIKNIJ REJESTRACJA  

Liczba miejsc jest ograniczona, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń.  Pierwszeństwo w przyjęciu zgłoszenia mają osoby które nie uczestniczyły w poprzednich edycjach w 2017 i 2018 roku.

Udział w Konferencji Szkoleniowej, materiały i catering są bezpłatne. Dojazd i koszt ewentualnego hotelu uczestnicy pokrywają we własnym zakresie.