Aktualności Powrót

Zapraszamy do rejestracji na V Narodowy Kongres Żywieniowy
18.02.2020

Zapraszamy do rejestracji na V Narodowy Kongres Żywieniowy

W dniach 24-25 kwietnia odbędzie się już 5. edycja corocznego Narodowego Kongresu Żywieniowego pod hasłem "Dieta dla zdrowia i planety - jaka powinna być dieta przyszłości?"
Ile cukru zjadasz na śniadanie? Materiał edukacyjny NFZ
16.01.2020

Ile cukru zjadasz na śniadanie? Materiał edukacyjny NFZ

  Jak wskazuje raport Narodowego Funduszu Zdrowia „Cukier, otyłość - konsekwencje”, ilość cukru spożywanego przez Polaków rośnie! Nie chodzi jednak o cukier wsypywany do herbaty (w tym przypadku słodzimy mniej), a ...
Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla pracowników administracji publicznej
19.11.2019

Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla pracowników administracji publicznej "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa"

Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do pracowników administracji publicznej "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa",...
Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla dla producentów żywności
18.11.2019

Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla dla producentów żywności "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa"

Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do producentów żywności "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa" która ...
Zapraszamy przedstawicieli producentów i przemysłu spożywczego na konferencję
14.11.2019

Zapraszamy przedstawicieli producentów i przemysłu spożywczego na konferencję

W imieniu Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Instytutu Żywności i Żywienia serdecznie zapraszamy Państwa  na konferencję „Jak edukować Polaków o zdrowym żywieniu?, która odbędzie się 27 listopada 2019 r. o ...
Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla pracowników cateringu i realizatorów żywienia zbiorowego
13.11.2019

Zapraszamy na konferencję szkoleniową dla pracowników cateringu i realizatorów żywienia zbiorowego "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej społeczeństwa"

Instytut Żywności i Żywienia zaprasza do udziału w Konferencji Szkoleniowej skierowanej do pracowników cateringu i realizatorów żywienia zbiorowego "Poprawa sposobu żywienia, stanu odżywienia oraz aktywności fizycznej ...
Stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki odnośnie żywienia w zapobieganiu i leczeniu COVID-19
26.03.2020

Stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki odnośnie żywienia w zapobieganiu i leczeniu COVID-19

W związku z pojawianiem się niesprawdzonych informacji na temat stosowania  różnych diet, suplementów diety, składników mineralnych i witamin w celu ochrony przed COVID-19 Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego  - ...
Dietetyk - rekrutacja do zespołu NCEŻ
12.11.2019

Dietetyk - rekrutacja do zespołu NCEŻ

Instytut Żywności i Żywienia poszukuje dietetyków do prowadzenia konsultacji dietetycznych w Centrum Dietetycznym Online działającym w ramach w Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.
Dołącz do zespołu - rekrutacja PSYCHOLOG
12.11.2019

Dołącz do zespołu - rekrutacja PSYCHOLOG

Instytut Żywności i Żywienia poszukuje ekspertów w zakresie psychologii do współpracy w ramach Centrum Dietetycznego Online Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej i tworzenia materiałów merytorycznych.  
Zapraszamy do współpracy w ramach weryfikacji spełniania założeń programu pilotażowego
22.10.2019

Zapraszamy do współpracy w ramach weryfikacji spełniania założeń programu pilotażowego "Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta Mamy"

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 09 sierpnia 2019 roku w sprawie programu pilotażowego „Standard szpitalnego żywienia kobiet w ciąży i w okresie poporodowym – Dieta ...