Polecane książki Powrót

O Wydawnictwie

Wydawnictwo Instytutu Żywności i Żywienia istnieje od 1973 r. Zajmuje się profesjonalnym wydaniem publikacji naukowych, edukacyjnych, materiałów konferencyjnych oraz okazjonalnych.
Autorami prac są zarówno pracownicy naukowi naszej placówki, jak i innych ośrodków w kraju i za granicą.  Publikacje swoją tematyką obejmują zagadnienia interdyscyplinarne. 

Wydawane jest także czasopismo naukowe "Żywienie Człowieka i Metabolizm".

Działalność edytorska jest możliwa dzięki doświadczonym pracownikom redakcji  i sprawdzonym współpracownikom.

W 2011 r. Wydawnictwo otrzymało na Targach Ksiażki Akademickiej wyróżnienie za "Praktyczny podręcznik dietetyki" (red. nauk.: prof. dr hab. med. Mirosław Jarosz). Jury doceniło wartość merytotyczną i edytorską tej publikacji.

O poziomie merytorycznym i edytorskim publikacji wydawanych przez Wydawnictwo IŻŻ świadczyć może stała współpraca z Ministerstwem Zdrowia, Wydawnictwem Lekarskim PZWL (własna seria wydawnicza) oraz upowszechnianie prac na arenie międzynarodowej w gronie ekspertów ds. żywności, żywienia oraz medycyny.

Aby dowiedzieć się jak zdobyć książki, napisz do nas na adres: wydawnictwa@ncez.pl

Wydawnictwa

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2

Autorzy Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo Medyk Sp. z o.o.
Rok wydania 2010
Dieta bezglutenowa Co wybrać?

Dieta bezglutenowa Co wybrać?

Redaktor naukowy Hanna Kunachowicz
Wydawnictwo Lek. PZWL
Liczmy wapń w diecie

Liczmy wapń w diecie

Autorzy Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Anna Wojtasik, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Wydawnictwo Lek. PZWL
Liczmy kalorie

Liczmy kalorie

Autorzy Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Krystyna Iwanow
Wydawnictwo Lek. PZWL