Zapraszamy na konferencję dla przedstawicieli branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej, tłuszczowej - 12.10.2017

Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego - upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych.

Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra hab. Aleksandra Szczygła w ramach Narodowego Programu Zdrowia organizuje w 2017 roku cykl 4 konferencji, których celem jest podniesienie świadomości na temat znaczenia norm i zaleceń żywieniowych oraz stymulację przemysłu spożywczego do reformulacji produktów żywnościowych. Konferencje skierowane są zarówno do przedstawicieli administracji publicznej jak i branży spożywczej.

Struktura wykładów każdego ze spotkań jest zaprojektowana i dedykowana danej grupie odbiorców, tak by poszczególne instytucje publiczne poprzez podniesienie swojej świadomości w kwestiach żywności i żywienia były w stanie podjąć konkretne działania a w konsekwencji edukować obywateli, zaś producenci żywności poprzez konsekwentne wdrażanie działań na rzecz modyfikacji receptur (reformulacja) w zakresie zawartości soli, cukru a także jakości stosowanych tłuszczów, mieli bezpośredni wpływ na stan zdrowia społeczeństwa.

12 października 2017 roku odbędzie się czwarta konferencja szkoleniowa skierowana do pracowników przedsiębiorstw z branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej. Jej celem jest upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem różnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych oraz stymulacja wyżej wymienionego sektora przemyslu spożywczego do reformulacji produktów żywnościowych.


Program Konferencji nr 4 oraz zaproszenie do pobrania poniżej.

 

Zachęcamy do przesyłania zgłoszeń do 21 września.


W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt:

mail: konfrencjanpz4@izz.waw.pl

Pliki do pobrania:

Zaproszenie

pobierz

Program Konferencji 12 października

pobierz

Jak dojechać na Konferencję?

pobierz