XIII Międzynarodowy Kongres Warzyw i Owoców

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zaprasza do udziału w XIII Międzynarodowym Kongresie Promocji Warzyw i Owoców 19-20 września 2017 r., Hotel InterContinental w Warszawie, ul. Emilii Plater 49.

Głównym celem Kongresu jest zapoznanie uczestników z aktualnymi tematami związanymi z żywieniem człowieka, polityką prozdrowotną, produkcją, handlem międzynarodowym oraz programami promocji spożycia owoców i warzyw, w tym idei "5 a day". Kongres będzie stanowić platformę wymiany wiedzy, doświadczenia i pomysłów pomiędzy specjalistami z zakresu żywienia, przetwórstwa, handlu, promocji. Poparte jest to głęboką wiedzą merytoryczną, którą mogą zaoferować członkowie międzynarodowej organizacji AIAM5, którzy przybędą do Warszawy z około 30 krajów z całego świata.

W programie m.in. : 

- Poznanie trendów, badań naukowych, polityki prozdrowotnej prezentowanych przez uznanych ekspertów z ponad 30 krajów z całego świata;

- Zapoznanie się z doniesieniami naukowymi odnośnie zdrowotnych korzyści związanych ze spożywaniem owoców, warzyw i ich przetworów, w tym soków;

- Wymianę informacji i doświadczeń dotyczących branży owocowo-warzywnej z przedstawicielami świata nauki, jednostek państwowych, producentami  i przetwórcami, firmami handlowymi;

- Nawiązanie kontaktów podczas wieczornej kolacji (networking);

- Dyskusje panelowe i kuluarowe.

W Kongresie wezmą udział przedstawiciele Komisji Europejskiej, Europarlamentu, WHO, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwie Rozwoju, Ministerstwa Zdrowia, Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Instytut Żywności i Żywienia oraz polskich i zagranicznych uczelni i instytutów naukowych.

Eksperci Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia – Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz – Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia oraz Dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. IŻŻ – Z-ca dyrektora ds. Bezpieczeństwa Żywności i Suplementów Diety znajdują się w gronie Panelistów Międzynarodowego Kongresu Warzyw i Owoców.

Kongres jest przeznaczony do dietetyków, lekarzy i wszystkich osób zainteresowanych tematyką zdrowia oraz producentów owoców i warzyw, przetwórców, firm handlowych, dostawców opakowań i technologii, technologów żywności i innych zainteresowanych z branży rolno - spożywczej.

Więcej informacji na stronie Kongresu http://www.kups.org.pl/kongres
W przypadku pytań prosimy o kontakt: Biuro KUPS tel. 22 606 38 63 lub email: biuro@kups.org.pl 

Dla członków KUPS, pracowników naukowych, studentów przewidziano atrakcyjne zniżk! Dodatkowe zniżki dla wszystkich do 25 lipca!
Wakacyjna promocja udział dwóch osób w niższej cenie do 21 lipca!