Aktualności Powrót

Co nowego w żywieniu w cukrzycy? Relacja z konferencji PTD
24.10.2017

Co nowego w żywieniu w cukrzycy? Relacja z konferencji PTD

Kolejna konferencja z cyklu „Standardy leczenia dietetycznego” zorganizowana przez Polskie Towarzystwo Dietetyki poświęcona tym razem profilaktyce i dietoterapii cukrzycy odbyła się 7 października 2017 roku w Warszawie.
Dzielimy się wiedzą z producentami żywności
13.10.2017

Dzielimy się wiedzą z producentami żywności

Prawie 90 przedstawicieli branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej wzięło udział 12 października 2017 r. w konferencji szkoleniowej Instytutu Żywności i Żywienia prezentującej najnowsze zalecenia i kierunki ...
Na ratunek sercom Polaków
29.09.2017

Na ratunek sercom Polaków

W związku z obchodami Światowego Dnia Serca Instytut Żywności i Żywienia został partnerem merytorycznym społecznego programu edukacyjnego „Kochaj sercem”. Program ma na celu zwrócić uwagę na problem chorób krążenia ...
Konferencja prasowa „Zdrowie kobiet w ciąży – jak pomaga Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej”
27.09.2017

Konferencja prasowa „Zdrowie kobiet w ciąży – jak pomaga Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej”

Jakie ryzyko wiążę się z stosowaniem diety wegańskiej lub wegetariańskiej w czasie ciąży? Czy kobiety w ciąży powinny stosować suplementy diety? Co jeść i jak dużo, by zbytnio nie przytyć i nie zaszkodzić dziecku? Na te i ...
Rozpoczyna się kampania „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”
27.09.2017

Rozpoczyna się kampania „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”

27 września rozpoczyna się kampania edukacyjna Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia skierowana do kobiet w ciąży - „Żyjesz zdrowo dla siebie i dziecka”.
Owoce i warzywa każdego dnia
22.09.2017

Owoce i warzywa każdego dnia

W dniach 19-20 września w warszawskim Hotelu Intercontinetal odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. Partnerem i uczestnikiem wydarzenia był Instytut Żywności i Żywienia.
Zdrowe Pożegnanie Lata z Radiem
21.09.2017

Zdrowe Pożegnanie Lata z Radiem

W dniu 19 września dietetycy Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia wraz z przedstawicielami Ministerstwa Zdrowia wzięli udział w pikniku promującym zdrowy styl życia, w ...
Wielkie serce do profilaktyki i leczenia chorób układu krążenia
21.09.2017

Wielkie serce do profilaktyki i leczenia chorób układu krążenia

W sobotę 16 września, w Starogardzie Gdańskim miały miejsce kolejne obchody Dnia Serca.
Zapraszamy na konferencję dla przedstawicieli branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej, tłuszczowej - 12.10.2017
12.09.2017

Zapraszamy na konferencję dla przedstawicieli branży zbożowo-piekarskiej, cukierniczej, tłuszczowej - 12.10.2017

Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego - upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i ...
III Narodowy Kongres Żywieniowy - 26-27 stycznia 2018 r.
10.07.2017

III Narodowy Kongres Żywieniowy - 26-27 stycznia 2018 r.

Instytut Żywności i Żywienia już po raz trzeci organizuje Narodowy Kongres Żywieniowy. 26 i 27 stycznia 2018 r. wybitni polscy eksperci w dziedzinie dietetyki, medycyny i geriatrii będą debatować nad problemami żywienia ...